Account maken  Inloggen
Chucky
Algemeen / 3 jaar geleden
Scans grote sukken stof Op dit moment zijn we bezig met het maken van 3D impressies van meubels. Hierop moeten ook de specifieke stoffen en leren komen.
Nu levert de fabrikant grote stukken stof en leer aan waarvan we scans/foto's moeten maken om hiervan vervolgens tileable textures te maken.

Daarom ben ik op zoek naar een bedrijf die grote scans (1*1 meter ongeveer) kan maken met een zo vlak mogelijke belichting.

Iemand een tip hiervoor? Of een andere manier waarop dit goed te doen is?
 Like
Volg
 Reageer
Wilbert
Wellicht dat dit interessant is?

http://www.vizoo3d.com/xtex.html

En misschien dit? Al lijkt me het niet heel handig voor zulke grote lappen stof.

https://www.ronenbekerman.com/scanning-materials-smartphone/
 3 jaar geleden
3ddy
The Th3rd zit in Amsterdam. Goede jongens.

http://www.th3rd.nl
 3 jaar geleden
Tristan_bethe
we doen bij th3rd wel scans maar enkel in 3D. We hebben wel een mooie diffuse studio maar ik zou het dat met fotografie doen.

Enkel 1 foto zou niet echt werken omdat je altijd met blurryness van de randen van de lens zit.. dus ik denk dat ik het als een 3D scan zou aanpakken.. 50 tot 100 foto's maken en kijken of Capturing Reality er een mooi model van kan maken (redelijk plat maar goed) en CR is goed in het genereren van een texture met enkel de beste delen van de foto.. Voorzie nog wel mogelijke issues met ruitjes etc want daar ga je snel zien als het niet helemaal perfect aansluit.

Begon dit bericht om te vertellen dat we dit niet echt doen maar ik denk al typende dat ik hier evt wel wat mee kan Je kan mij emailen op tristan@th3rd.nl Ben benieuwd hoeveel stoffen het om gaat en wat voor patronen.
 3 jaar geleden