Account maken  Inloggen
 Like
Volg
Vrienden van 3dhype:

Nachtwacht360 - 3D Props

Ik had de eer om mee te mogen werken aan de recreatie van Rembrandt's "De Nachtwacht" door fotograaf Julius Rooymans en fashion designer Hans Ubbink. Het was mijn taak om een aantal van de props in de orginele versie van de Nachtwacht na te maken in 3D zodat deze geprint konden worden via de Selective Laser Sintering 3D printing techniek. Ik ben overdag de Supply Chain Manager voor een 3D printing netwerk (3D Hubs), vandaar dat ik Oceanz in Ede had voorgesteld als de go-to service voor 3D printing.

De meeste van de wapens en helmen in de foto bestonden gewoon en konden gevonden worden, dit was niet het geval voor de onderdelen die ik nagemaakt heb. Blijkbaar had Rembrandt deze zelf verzonnen en hebben nooit bestaan. Daarnaast waren veel van de details in de Nachtwacht zelf gesuggereerd en nauwelijks zichtbaar, omdat de uiteindelijke afbeelding levensgroot zou worden uitgeprint was het van uiterst belang dat ik zelf de details toe zou toevoegen.

Het volledige project is te bewonderen via https://www.nachtwacht360.nl/media of in het atelier van Hans Ubbink in Amsterdam
2 maanden geleden geplaatst 3 Likes 1059 Views 1 Reacties
 Deel
 Pin
 Tweet
 Deel
1 Reacties
3ddy
Super tof zeg!
Like    0
 2 maanden geleden
Meer van  Ixi Thema's
KaraktersPropsWapens
Sneltoetsen
Vorige
Volgende
Sluiten
esc